18.12.2014 г., 18:18 ч.  

Освобождението на България 

  Поезия » Гражданска
845 1 2

Българийо, родино, колко страдания ти изтърпя,

колко века бе робиня?

Колко опустошения се нанесоха, на твойта красота?

Но ето пак въстана ти, с миналото се прости.

 

Ето по-силна стана ти,

счупи тежките окови на робство петвековно.

Пет века ний мълчахме, Пет века ний търпяхме,

страшните мъчения. Жените реват, пищят децата,

турци викат, колят, бият, безжалостно убиват.

 

Българийо, кога ще сложиш края на тая тежка,

тирания, на твойте мъки, на твойте страдания.

Кога ще спреш мъките на невинните,

кога ще въстанеш, Българийо?

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??