20.12.2006 г., 15:06 ч.

Осъдени... без съд... 

  Поезия » Гражданска
1007 0 3

Никой няма да избяга от присъдата си...

Присъдата ни, ще бъде изпълнена...

 


Н
оща се вмъкна в студената ми стая...
И телевизора ме насочи към мисъл
 една,
К
ак на този грешен свят, без съд,
О
съдени сме всички от първия си час:
Й
охан, Альоша, Фернандо, Ахмед, Сам...


На тази объркана, многолика земя,
Явно, освен красота има и кал.
М
ного тъжни факти ми разкриха сега,
А
збуката на престъпния свят....


Д
нес някой убил е баща си,
А
майка му избягала с друг.


И
ли пък телевизията показва,
З
арязано при кофи за боклук,
Б
ебе от своята майка и новия й съпруг.
Я
вка на рокери с кожи накичени
Г
радът превръща в истински ад.
А
хората си вървят... с тъпо безразличие...


О
грабват се коли по магистралите.
Т
ормозят пенсионерите бедни.


П
равят се доноси и клевети,
Р
азбиват се апартаменти.
И
стини се покриват почти,
С
лъжи на лъжесвидетели.
Ъ
гълът на нашата улица
Д
нес пак е пълен с наркомани....
А
тези, които трябва да ни защитят
Т
е само себе си грижливо пазят.
А
не мислят, че всички сме осъдени...без съд...


С
амо че, забравяме обикновено за това
И
не знаем ( за щастие ) точнo кога,
...присъдата ни ще бъде изпълнена

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И накъде ли отиваме?!
    Поздрави
  • Добра идея и точна мисъл...
    Подрепям те в съда!
    Поздрав и
  • Написано е в интересен словоред, като първите букви на всеки ред са образували мотото на стихотворението.Оригинално наистина и отразява суровата действителност.Може малко да се преработи.
Предложения
: ??:??