29.03.2011 г., 14:43 ч.

Осъдени души 

  Поезия
625 0 0

Самотно е навън,

тихо и спокойно.

 

Огън в камината гори.

 

Две сенки огънят огрява,

Две сенки - сливащи се в едно,

Но щом той угасне, сякаш нищо не е било.

 

 

Те знаят, че няма да е за дълго,

знаят, че ще изчезнат сами,

Но все така танцуват - небрежно

и ще играят до зори.

 

 

С устни се описват,

телата им горят,

времето изтича,

но знаят, че утре ще се възродят.

 

Обречени във вечността са двама,

осъдени души на неутолим копнеж,

стрела в сърцата им прободе смъртна рана

и предначерта пътя им зловещ.

 

 

© Бояна Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??