Взрив.
Нов живот и свят.
Замрял стоя.
Безумие.
Размит портрет
потъва във морето
Студената вода,
погребва го
под съпровода
на дъжда.
Поема сетния
си път
сред пяната на Лета.
Ръце
протегнати
в безумен вик крещят.
Отчаяни очи
поглеждат
за последен път
небето.
И няма кръв и рани -
само болка,
произтичаща от
сблъсъка
с действителността.
Прераждане и вливане
в монотонността на
Битието.
© Иван Проданов Всички права запазени