25.06.2008 г., 11:46 ч.

От друг свят 

  Поезия » Друга
625 0 10
ОТ ДРУГ СВЯТ
На Таня Мезева


- Откъде си, момиче?
- ме попита веднъж -
От коя си галактика?
При нас няма такива!
Не те стряскат нито жега,
нито сняг или дъжд,
и си вечно усмихната,
и си вечно щастлива?

- Да, галактика зная,
паралелна на тази,
и на всички езици
се нарича “ЛЮБОВ”.
Хайде, яхвай мечтите си
и - Бог да те пази!
Тръгвай с мен,
ще откриеш свят, древен и нов!

Жега, казваш?!
Но огънят буен в кръвта ми
е стократно по-силен
от най-страшния пек.
И каквото нататък
със мене да стане,
ще остана по-силна от всеки човек!

А снегът и дъждът
са си просто водица.
Те не могат да стреснат
за миг любовта.
През вихрушки и бури
ще летя като птица.
Сякаш огнени мълнии
имам в свойте крила!




© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??