Едната дума другата повлича -
така поне съм чувала да казват.
И с мен това се случва, не отричам,
и затова започвам да приказвам.
Едно твърдение прочетох вчера -
"тъгуващите хора са добри."
Не мисля, че това е много вярно -
и лошите тъгата ги лови.
Пред болката сме равни всички ние -
добри и лоши, стари и деца.
В различна степен болката си крием,
понякога обзема ни тъга.
И всеки, мисля, имал е моменти,
в които се е чувствал натъжен.
Тъга и доброта не са близнаци -
това, разбира се, е според мен.
Отделен е въпросът философски
кои са лоши и кои - добри...
Което е за мен добро навярно
ранява друг и... ще го натъжи... :)
© Мария Борисова Всички права запазени
Което е за мен добро навярно
ранява друг и... ще го натъжи...
БРАВО!!!