Най- лесно е, от себе си доволен,
да кажеш, че достойно си живял;
че си болял със чуждите неволи;
че хем си се раздавал, хем си цял.
Най-лесно е... Но по-добре почакай –
да те разнищят чуждите очи.
Те виждат всичко, даже и във мрака.
И може малко да ти загорчи.
© Елица Ангелова Всички права запазени