13.10.2010 г., 21:35 ч.

От дявола по-черна си... 

  Поезия
1006 0 6


Коя си ти, не те познавам, тъма и мрак си ми,
от дявола по-черна си, а него плашиш ли,
с очи безчувствено студени в мен гледаш ти,
какво ти толкова направих, ще кажеш ли?

Коя си ти, че върху мен изливаш такава яд,

а нощем как заспиваш, сънуваш ли ме чак,
самотна ли си, а от нещо страдаш ли,
не можеш да си мила, не знаеш как...

Коя си ти, че мислиш се за по-добра,

живееш сякаш в приказка, а не в реалността,
щом прави те щастлива, оплювай ме... добре,
но черното на въглена по мене не дере...

Коя си ти, че с мен си се захванала,

не знаеш ли, че огънят и теб ще изгори,
по-люта си от вятъра, какво те е прихванало,
не стихваш, не затихваш, като вихрушка си...

© Ванилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??