2.06.2009 г., 22:34 ч.

От дъното построих си стълба... 

  Поезия » Любовна
590 0 0

От дъното построих си стълба

и излязох на върха.

От калта създадох почва

и отгледах си цветя.

На света дарявах аз смеха,

но отвътре бях тъмна, мрачна,

даже мъничко зла.

И така аз драпах все нагоре към върха,

изкачвайки се, строях си стена.

В джобовете стисках

упорито надежди,

че някой ден ще има и за мене светлина.

Сега съм тук,

под мене стълбата бавно се разпада,

от дъното ме викат тежки гласове,

но пред мен върха се очертава

и свети с твоето лице,

с любов очите ти изгарят

всяка сянка, дебнеща след мен.

Обичам те! В сърцето си го знаех...

Обичай ме... защото дъното зове...

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??