От единаци глутница не става,
дори когато много се обичат,
дори когато поколение създават
събира ги породата "Различие".
Уж заедно изкачват стъпалата си,
а всеки гледа своя дял от стълбата.
Ограждат се със вой от самотата си
и не приемат заеми и дългове.
Успехите със други не разделят,
а неудачите приемат твърде лично.
Закърпват поразкъсаното време
с игла от ярост и конци от рискове...
Сезон - омраза. И сезон - обичане.
Сезон - примирие. Сезон - полураздяла.
От старта до финала само тичане
сред ехото на нестабилна цялост...
Мълчат отделно. И отделно плачат.
По половин луна им свети нощем.
Не става глутница от единаците,
но между тях светът е цял все още...
© Дочка Василева Всички права запазени