11.09.2013 г., 22:12 ч.

От есен до пролет 

  Поезия
319 0 6

Наесен всички плодове узряват

и пак наесен пùлците броим.

В умът ни зрели мисли се вселяват

и все наесен къщите строим.

 

И всяка есен все ни натъжава -

ги няма лятото и пролетта.

И цялата природа пожълтява,

дори е уморена и пръстта.

 

И есенният вятър разпилява

обрулени листа и цветове.

И само есента си позволява

да мие всичките ни грехове.

 

И с някаква предзимна бяла треска

забулва дни и нощи във мъгла.

И всеки бърза, бърза още днеска

да свърши от конеца до игла.

 

Ята изпращаме със тъжен поглед

далеч в посоката към топъл юг.

И правим всеки ден последен оглед

дали за зима сме готови тук.

 

И чак когато сняг ни пак затрупа

и есента остане под листà,

тогава - знам - от своята хралупа

ще чакаме до лудост пролетта.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • Благодаря, Приятели, за хубавите думи!
    Желая Ви хубави събота и неделя!
  • И теб те е навестила есенната муза.
    Харесах! Хубав ден! Усмивки!
  • Опитвам се да намирам красота във всеки един сезон, но няма да си кривя душата, че пролетта ми е любим! Поздрав за стиха!
  • С Краси!
  • Затрупани от зрели мисли и зимни грижи за хралупата - чакаме до лудост пролетта!Много е вярно и много хубаво казано!
Предложения
: ??:??