4.12.2022 г., 14:46 ч.

От любов 

  Поезия
157 1 2

Обичам те, тихо...уютно и нежно
в сребристата нишка на дните ни.
Стъпките ни с постоянство прилежно
пренаписват историите в душите ни.


Обичам да слушам смехът ти напевен,
монотонно пригласян от летния дъжд.
Да галя косите ти в унес среднощен,
сгушена в теб и туптящата гръд.


Обичам те тихо, мълчаливо и светло
заплела те в сънища и езерен взор.
Простих от любов недомислие грешно
и от любов още дишам с младежки възторг.


Обичам те, безпощадно и дръзко,
безусловно отдадена на времето в нас.
Няма значение, може би вече е късно...
Говори ми Любов, остани в мен до край.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??