4.09.2015 г., 13:46 ч.

От любовта Ти искам 

  Поезия » Друга
507 0 0

Любовта ти, Боже, толкова я искам.

Търся я навред около мен.

Като дъжд над мен безспир да плиска,

като слънчев лъч да засияе в зимен ден.

 

Сам Ти ми каза в Словото Си вечно,

че искаш милост, а не жертва пред олтар.

И сякаш недостатъчно ти беше,

та Сам принесе Себе Си във дар.

 

Разбрах те, Отче, но е толкоз трудно

във суетата и лъжите на света

да се смиря и милост да покажа,

и път да сторя аз на любовта.

 

Да, Ти и тази моя слабост предусети,

не ме остави в битките сама.

С оръжието Твое ме облече,

с Духът Си Свят държиш ме за ръка.

 

Как искам с всичко в мен на Тебе

да съм подобна като вярна дъщеря.

Любов и милост, благост и търпение

успешно в себе си да изградя.

 

И пак на Словото избирам да повярвам.

Ти каза – „Искайте и ще ви се даде!”.

Поисках любовта Ти, а в замяна

получих част от Твоето сърце!

© Галина Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??