10.12.2007 г., 8:43 ч.

От мене 

  Поезия » Друга
889 0 7

Сърцето следва винаги Сърце.

Ако го носиш - поведи ме!

Целувам грапавите ти ръце.

Бъди различен. Усмири ме.

 

Опитомена. Нейде вътре в теб

като едно последно живо семе,

ти ще ме пазиш от студа нелеп,

ще преобръщаш всяко мое бреме.

 

И не за себе си, заради мен,

не махай черното от мъжките си пръсти

и помъдрявай горд и вдъхновен,

коси обагрил със сребристи пръски.

 

И ще надничам със очите на дете

във топлата ти ласка рано сутрин.

Дори и да ме няма, в твоето сърце

ще драска малко черно петънце. От мене. . .

© Димитрия Чакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??