7.07.2012 г., 10:47 ч.

От него за нея 

  Поезия » Любовна
974 0 5

Докосване нежно... от него за нея,

целувка, стаена на търсещи устни,

в мрака светулка – се ражда идея,

да хване ръцете ù топли, изкусни!

 

Дъх на лъчи, пролет в косите,

в близост ранима той я държи,

без да съзнава как във бедите

бе я оставил сама със лъжи.

 

Гледаше тя с надежда в очи:

„Тои и промяна – дали е възможно?

Пред мен е сега, сърце, замълчи,

нещо във него има тревожно!”

 

Без думи разбрал, че тя е ранена,

въпрос незададен виси между тях,

той я погали, а тя пък смутена

крачка направи в земната прах.

 

Нейните устни – негова бездна,

тихо шептяха грижите свои,

погледна я той, страхът ù изчезна,

с очи ù бе казал: „Още съм твой!”

 

Докосване нежно... от него за нея,

целувка, стаена на търсещи устни,

тръгнаха двама по светла алея,

той хвана ръцете ù топли, изкусни...

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??