25.10.2018 г., 9:01 ч.

От питекантропа до потопа 

  Поезия » Хумористична
537 1 2

От питекантропа до потопа,

та чак до днешния ни век,

за слава и пари ламти,

за жалост, не един човек.

В хилядолетната си еволюция

какво постигна хомо-сапиенс??

Похапва ГМО трева

наместо истинска храна,

избира старите муцуни

и те разтягат пак локуми...

 

Вдигни очи към небосклона - 

ще видиш птичите ята.

Ти помечтай да бъдеш като тях

И срещнеш ли добрите хора

с протегната към теб ръка -

кажи им думичка добра.

© Наташа Биразова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за оценката,Едимах! Поздрав!
  • За съжаление истината днес е точно такава г-жо Биразова. И между другото интересен сюжет. Моите почитания...Поздрав!
Предложения
: ??:??