От питекантропа до потопа,
та чак до днешния ни век,
за слава и пари ламти,
за жалост, не един човек.
В хилядолетната си еволюция
какво постигна хомо-сапиенс??
Похапва ГМО трева
наместо истинска храна,
избира старите муцуни
и те разтягат пак локуми...
Вдигни очи към небосклона -
ще видиш птичите ята.
Ти помечтай да бъдеш като тях
И срещнеш ли добрите хора
с протегната към теб ръка -
кажи им думичка добра.
© Наташа Биразова All rights reserved.