15.03.2011 г., 22:36 ч.

Oт ръцете ù капе отрова 

  Поезия » Философска
770 0 4

От ръцете ù капе отрова,

която банално е сладка,

и в своите розови устни

държи острие със опашка.

 

И нямо, и кухо я гледат,

и ближат от нея очите,

а тя е красива и смела,

но няма сърце във гърдите.

 

Каква иронична картинка!

На нечия завист и злоба...

Аз гледах безмълвно на спирка,

когато пътувах към гроба.

....

 

Не, че сега е различно

и не, че и аз не завиждам,

но днес на това ще разчитам -

че виждам, което не виждат.

 

 

 

© Венета Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??