9.01.2023 г., 19:26 ч.  

От сянката на онзи час 

  Поезия » Любовна
602 5 10

От сянката на онзи час,
когато нещо се прекърши,
когато всичко между нас
предрече ранния си свършек, 
разбрах, че всъщност е била
заблуда моята наивност,
как дава любовта крила,
и че е топла и красива.
Открих, че болката е лек,
но първо трябва да е рана.
Че щастието на човек 
е в битка с неговия разум.
И може би не ми личи,
че вътрешно съм на парчета –
не виждат хорските очи
как даденото е отнето.
И няма как да разберат – 
добре прикрит е ножът остър.
Ще трябва да се зададат 
разкъсващите ме въпроси
от ъгъла, през който аз
преминах тихата алея
и сянката на онзи час,
когато те видях до нея.
 

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??