11.06.2017 г., 20:23 ч.

От теб роден е всеки порив нов 

  Поезия » Строги форми
1064 0 1

Дете на красотата, моят взор

жадно те докосва с топъл зов

и ум, сърце, душа и тяло в хор

за тебе пеят химни от любов.

От теб роден е всеки порив нов

и арфа приказна разпръсква трели,

и оживява всичко с благослов

сред слънчеви лъчи вълшебнобели.

И в нощите по-ярко са изгрели

звездите милиарди в небосвода.

Ти чудо си... и бури полудели

безсилни са пред твоята природа.

 

И пазиш ме от мълнии и гръм,

и с теб съм жив и съм, което съм.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??