24.09.2006 г., 1:38 ч.

От топлината ми вземи 

  Поезия
706 0 12
четейки "Студено ми е..." от Романтик


Студено ти е,

а изгаряш,

във вените

кръвта ти се смрази.

Ела...

Гушни се в мене

и от топлината ми

вземи!

Трепериш в мрака

изоставен.

Приятелю,

подай ръка!

Не искам сам и

тъй нещастен

да те посрещне

вечерта.

Затуй до тебе

ще приседна.

Цигара?

Ето...запали!

Дали над теб и мен

съдбата

все някога,

ще се смили?

Дали душите

ни са грешни,

че обладава ги тъга?

А може би са

толкоз вечни,

щом сила черпят

от това

да пазят свято

любовта си

дори дъхът

им да гори...

Отдадени докрай

на обичта си,

забравяме

за себе си дори.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??