23.08.2019 г., 1:07 ч.  

От време незапомнено... 

  Поезия » Строги форми
704 1 3

От време незапомнено аз тръгнах

да търся обич по земята стара.

И не веднъж сред пустошта замръкнах,

и колко пъти се събуждах с вяра.

 

По пътя стръмен все да се катеря

е ориста ми, може би - без дъх

нагоре в студ и в пек - за да намеря

храма пресвещен на някой връх.

 

Химера ли е всичко, само лъх

от минало добро на чуден свят?

Покрѝва ли мечтите просто мъх

без корен и без цвят, без аромат?

 

Но упорит до болка съм изглежда...

И продължавам - ето ме - с надежда.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??