27.02.2008 г., 7:45 ч.

От змийската любов анатемосана... 

  Поезия
1722 0 47

След близост се усещат разстоянията,

които слепоочията помнят.
Забравих мисълта: да бъдем заедно.

За Рим остана моята порочност.
Не бях виновна, че съм Клеопатра -
от змийската любов анатемосана.
Опитах от врабче да раждам гарван.
След Цезар да обичам Марк Антоний.
Задръж си меча. Но не го размахвай!
С оръжие изглеждаш беззащитен.


Получих силата да бъда слаба.

Вселената ми стига за молитва.

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??