30.07.2007 г., 9:03 ч.

Отбии се някога. 

  Поезия
738 0 4


 

Отбии се пътьом
Уморена.
Надбягала денят
С надеждата стаена,
Две длани да те приютят.
Отбии се тази вечер,
Когато залезът се изтощи,
а сенките се спъват вече
под прегорялите липи.
Ще се нагледаме на здрач и тишина…
Съвсем нелепа е поканата ми, зная.
Ала недей отказва тази топлина -

Едно какао в чужда стая,
една усмивка помежду ни,
една звезда… над чужд балкон.

 

- Но, Гошо, това са само думи,
а думите не могат да са дом.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??