ОТБОР
Ванчето и Минка,
Славчо и Калинка,
Иванчо и Дора,
всички сме в отбора.
Ние сме децата,
тези от махлата.
Още щом се съмне
всички навън сме.
Тичаме, играем
умора не знаем,
усмихнати, дружни,
винаги задружни.
С весели игрички,
като волни птички
и добрини правим,
с тях ние се славим.
Ванчето и Дора
още от зарана,
хляб взиман от МОЛ-а
на баба си Ана.
На дядо Никола
количката тикат,
на малката Цола
плитчици заплитат.
Славчо и Калинка
до пазара тичат,
чантата на стринка
носят и се вричат:
Щом тя има нужда -
те са все насреща,
тя не им е чужда
с обичта гореща.
Уважаваме всички
от квартала хора,
деца сме добрички
ние от отбора.
Всичките ни хвалят,
"мили" ни наричат,
кат герои славят
много ни обичат.
© Анка Келешева Всички права запазени