Каквото хубаво го има в мен -
на теб дължа го, моя нежна обич!...
Със теб е цветен сивият ми ден
и с вяра срещам делниците нови!...
Като провиждам в ясна лятна нощ
далеч в безкрая - горе над звездите,
на теб дължа го и се моля още
все тъй да сливаме в едно душите!...
А спра ли някога по общия ни път,
затъпча ли на място неуверен,
ако в посоката за миг се усъмня,
ти, зная, ще посочиш пътя верен!...
Тъй, заедно със теб, ръка в ръка,
безкрайно предани и доверчиви,
ще търсим брод в житейската река,
отдадени един на друг, щастливи!...
© Роберт Всички права запазени