11.03.2022 г., 20:13 ч.

Отдавна 

  Поезия » Друга
426 4 4

  Отдавна

 

Щурците отдавна са в моето минало.

Пустинно притихват щурците.

Отдавна звездите над мен са изстинали

и тихичко спи Афродита.

 

И има ги само в сърцата на лудите.

В смеха на децата ги има.

Когато от сънища тъмни се будите

ще срещнете свои любими.

 

Не свирят щурци в пустошта на годините.

В сърцата отдавна е есен.

Когато накрая без мен си заминете

спомнете си моята песен.

 

Ще търся щурци в есента на градините

за всеки самотник бездомен.

Когато запее душата на виното

чукнете се просто за спомен.

 

Че стръмно е някак в тъмата на зимата.

И някак е много студено.

Когато в скала избродират ми името

спомнете си, все пак, за мене.

 

 

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??