Вървя мълчаливо без посока и цел,
сякаш някой всичко от мен е отнел.
Къде отивам? Никой не знае!
Но всичко в мен ридае!
Моля се да не ме разкъсва сърцето
и мечтая за усмивка отново на лицето!
Умолявам горещите си сълзи да спрат
и някъде тихичко да се сврат!
Искам да не желая твоите прегръдки
и като те видя да не ме побиват тръпки,
и да не търся погледа на твоите очи,
и без теб музиката в мен да звучи!
Но ето, че многократно разбиваното сърце
отново и отново търси твоето лице!
И обятията ми твоите жадуват,
и устните ми да те целуват бленуват!
Но само мисълта, че да си мой не можеш
и че черта на лъжите няма да сложиш,
ме кара да спра за кратичък миг
и да погледна различно на света многолик.
Нима е невъзможна любовта вярна?!
Нима съдбата винаги е толкова коварна?!
Не!!! Може би човек някъде съществува,
който за верността моя бленува...
Знай, че аз вечно него ще диря.
И когато го намеря, щастие ще видя!
Дано този истински човек си ти!
Умолявам те: не разбивай моите мечти!
© Ина Христова Всички права запазени