18.01.2024 г., 12:17 ч.

Откакто се помня 

  Поезия » Авторска песен
121 0 4

След всяко поредно падение
пак съм влюбен до болка и див.
Безкомпромисен като стихотворение.
И безподобен – като мотив.
Но спрягам отново глаголи.
И пия – на празен стомах.
Без да си давам сметка,
че мога да стана за смях.
А трябва да бъда практичен
като сухата ланска трева,
за да гоня по релсите влака
до безкрайната синева…
Та небето да прави пътечка
от високите стръмни скали.
И дъждът като истински рицар
във душата ми да звъни!
За да мина пеша през тепето
със походка на самурай.
Винаги – късо подстриган.
И винаги – честен до край!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??