31.03.2013 г., 11:05 ч.

Откакто си отиде 

  Поезия
863 0 6

Ако знаеш само, че откакто си отиде...

заглъхнаха ми думите в душата;

бродират те там с̀ълзи от обида

и римите звучат ми непознато.

 

Като на пъзел си намествам липси,

а болката отляво хич не спира.

И – (а)логично - всъщност ти си ...

причината поезията ми да умира.

 

И ти си вече посивелия ми делник,

посърнал от нарастваща умора;

и съществуването ми безделно,

погълнато от лицемерието на разни хора.

 

Аз бях посредствена актриса -

 „до-ушите-лудо-влюбено-момиче“-,

а всъщност те използвах - да те пиша

по листата с цвят на девствено кокиче.

 

Ако знаеш само, че откакто си отиде...

заглъхнаха ми думите в душата;

бродират те там сълзи от обида

и римите звучат ми непознато.

© Ая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??