28.12.2007 г., 11:29 ч.

Отказвам ги... 

  Поезия
544 0 12

Отказвам ги...

Изнасям се на пръсти, да догарят.

На утрешна и вчерашна тераса

изгреви и залези до дъно парят.

Отказвам ги. Последно вдишвам,

дълбоко да достигне смуглата отрова,

с отварянето на очите ги издишам...

Като се събудя, ще съм нова.

Лабиринт оставиха в мене.

Паля старата от предна,

та страхът в дима да се изгуби

 и все се моля за последно да е.

Отказвам ги... Без лекарски съвети.

Ще ми минат болните симптоми.

Като ме обрулят ветровете

в отчаяно-пристрастна кома.

За фасове да се навеждам стига!

Подуват ми се вече коленете...

Завесата цигарена я вдигам.

Отказвам ги... Мъжете...

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??