9.07.2011 г., 12:56 ч.

Откровения 

  Поезия » Гражданска
396 1 0

2                  ОТКРОВЕНИЯ

 

Не зная мислите си как да събера -

подплашени са,

като диво стадо?!...

Къде ще спрат за миг,

аз как да разбера?!

Те вечно търсят

Свойто Елдорадо...

 

Изплашени ли са и те

от този свят.

Подгонени ли са във дън гората...

Аз знам, че  някой ден

и те ще разберат,

че  няма по-велик  от Сатаната!

 

Че Елдорадото на  нашите мечти

зад телените мрежи се намира...

Миражи са прехвалените

Свободи!...

И че лъжите

никога не спират!...

 

Едно насилие,

 един велик терор,

безочливо

в очите се навира!

И че Човекът е

натирен във Обор

и във Обора

кучешки умира!...

 

Историята ни

стои пред нас!

И Идващата не е по-различна!

Защото Истината има

дрезгав глас...

Защото е горчива!...

И безлична!

 

Единствено лъжата е

Фурор!

Защото е натруфена и пищна!

Макар че е за хората Позор...

Тя никога при нас

не е излишна!

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??