17.09.2021 г., 19:43 ч.

Отлитане 

  Поезия
242 1 2

Далечен път притегля птичките.

Под ясното небе с разперени крила,

гнездо оставили, те следват звуците,

пресичат необята , с устрем към брега.

А есента остава топла  да се стича,

по клонки, по листенца, по треви.

Промушен лъч във стихове наднича,

със нежна ласка тихичко звъни.

 

За любовта оковите са неприсъщи,

стремежът ѝ е да отглежда песента

на птичките. Тя топло ги прегръща,

подготвени за полет отлитат в утринта.

Спокойна, топла есента се стича,

по клонки, по листенца по треви.

Когато любовта  докрай обича,

тя с полета на птичките ще полети.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре дошла, Руми! Радвам се, че си тук. Благодаря.
  • Потопих се в твоята красива и топла есен, Мария!
    Благодаря ти!
Предложения
: ??:??