4.08.2019 г., 13:50 ч.

Отломки 

  Поезия » Пейзажна, Философска
701 0 0

Скалисти отломки се ронят,
от последната хорска душа,
а хора, някъде долу се молят,
да получат частица една.

 

Отломките падат, изгубват се,
потъват в морето на дявола,
а той, доволен се хили:
„в кой сега е властта?!“

 

В който душата затиснал е,
и държи я на всяка цена,
докато приемникът някъде блее,
пред екран от изкуствена светлина.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??