Aug 4, 2019, 1:50 PM

Отломки 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
703 0 0

Скалисти отломки се ронят,
от последната хорска душа,
а хора, някъде долу се молят,
да получат частица една.

 

Отломките падат, изгубват се,
потъват в морето на дявола,
а той, доволен се хили:
„в кой сега е властта?!“

 

В който душата затиснал е,
и държи я на всяка цена,
докато приемникът някъде блее,
пред екран от изкуствена светлина.

© Стилиян Енчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??