4.12.2007 г., 14:10 ч.

Отломки от една голяма любов 

  Поезия » Любовна
714 0 15

От любовта остана само името,

от любовта остана само Жорж,

когато ти замина, мой любими,

аз плаках много, плаках ден и нощ.

 

От огъня, във който аз горях,

остана само пепелта

и буйни ветрове я носят

навред по цялата земя.

 

Сега дори чертите твои не си спомням.

Аз помня само името ти - Жорж.

То много пареше сърцето.

От него лъхаше любов.

 

Замина ти, но често

идваш във съня ми.

Замина ти, но в мен остана името

и чудно, само в сънищатга аз -

си спомням  твоя образ мил  и глас.

 

Нищожни останки от огъня скрит,

нищожни останки от образа скъп,

нищожни отломки от една голяма любов.

Останаха само, останаха те

да спомнят завинаги твойто лице.

 

1986 г.

 

 

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??