13.07.2010 г., 15:58 ч.

Отломки от гордост 

  Поезия » Любовна
1257 0 11

Не искам да чакам на същата гара

за едничката ласка, по милост дарена -

достатъчно нощи навънка прекарах,

в очакване трошица от обич да взема.

 

Не искам да бъда робиня на преходно -

жрица на тез, що нежност не знаят.

Наивни илюзии с усмивки преплетени

не ще имат сила ума да замаят.

 

Не искам порочния звън на монети -

злата и имоти не ще имат мощта

да купят тез мигове, дръзко отнети,

заменени със капки горчива тъга.

 

Аз искам единствено малко ковчеже,

в което да сгъна отломки от гордост,

останали, стъпкани, тихо да стенат

в гърдите на женската плаха покорност.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??