Разместих ти старите книги, потънали в прах
и с четка вълшебна ги почистих със страх.
Видях да събираш от празните вещи
раздели отминали и чакани срещи.
И разпилян те приех в тишината от спомени.
Приех да се гледат очите ни, някак особени.
Приех да те нося в гръдта си, отляво...
На две разделен в моето мъничко тяло.
© Владислава Всички права запазени