Детски писък разряза нощта,
натроши се в парчетата хладни.
Незлобливо се плисна кръвта,
покосена в очи тишината пропадна.
Избор майчин под груба ръка
арогантно брутална посегна.
Безразсъдно взе нечия чужда съдба,
взе мечтите, таланта, дъхът ѝ последен.
Опустошително зейна една празнота,
скръбна утроба безутешно ридае.
Приютила красивия пулс досега,
насилствено спрял без да желае.
© Мария Всички права запазени