Във влака си, тихо е.
Усещаш лека вибрация,
машината потръпва и
се изпълва с живот.
Поклаща се леко назад
и накрая тръгва напред.
Не си сам. Тя е срещу теб.
Гледаш я в очите.
Тя гледа в твоите.
Все още е най-хубавото момиче,
което някога си виждал.
Поглеждаш през прозореца:
Ранна пролет.
Грее слънце над полята.
Планините са обагрени в зелено.
Дърветата започват да цъфтят,
а птичките да гнездят.
Всичко е така прекрасно.
Отваряш очи. Заспал си.
Нея я няма. Сам си. Мрачно е.
Мъгла се е спуснала над хоризонта.
Дърветата са голи,
със скреж е покрита земята.
Отново ти липсва. Отново я обичаш.
© Иван Георгиев Всички права запазени