16.05.2012 г., 11:04 ч.

Отново дъжд 

  Поезия » Любовна
939 1 21

                      

Отново дъжд... И в тъмното възкръсва

усещане за друг такъв порой.

Да се завърнем в онзи ден  е късно -

след толкова години на застой.

 

След толкова години равнодушни,

превърнали дъжда в природен факт,

а вятърът - в един поток въздушен,

навял листа пред сивия ми праг.

 

Днес пак вали. Но капките танцуват,

обагрени от  звездна  светлина.

Ловя ги в шепи и им се любувам -

сълзи са те на старата луна.

 

Те парят под дъждовните ми пръсти,

оставят по ръцете ми следа...

И не цветя, звезди за тебе късам

и искам да ти подаря една.

 

Да се превърне танцът ни в магия,

земята да звъни от топъл дъжд.

А в центъра на нощната стихия

да бъдем двамата. Жена и мъж.

 

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??