Съжаляваш
и казваш си „трябваше да опитам”,
и не довършваш...
В застой си...
Криеш се, криеш го...
Чудиш се „Това ти ли си?”,
„Трябва ли да потърсиш помощ от някого?”...
И тогава всичко започва наново...
Сънят се връща, разказва приказка за нещо неосъществимо.
Увлича те бавно и красиво...
Представя ти с детайли едно безвъзвратно минало...
Изпълнен целият от желание,
отдаваш се ти бавно,
и ето неочаквано ридание,
изпълва те тъй трайно и незнайно.
И нещо плаче там отвътре,
усещаш болка и не можеш повече...
Но не се предаваш, нещо те зове.
сълзите капят и реката си тече...
Една частица неуморно ти повтаря
незабравимата история.
И виждаш, че понякога вратата се отваря,
но никога то не отговаря...
И ти си някъде там между двете граници,
съзирайки, че всичко е лъжа изплетена от добри измамници...
Една голяма болка те изпълва,
изпитвана само от едната страна и накрая всичко се запълва...
© Даниела Алекс Всички права запазени