2.02.2014 г., 10:06 ч.

Отново шанс за Любовта... 

  Поезия » Философска
438 0 3

 

 

Отново шанс за Любовта...

                                     на С...

 

Когато двама влюбени отдавна,

но хванали по пътища различни,

се срещнат след години и тогава

не могат да останат безразлични...

 

Страстта, като натегната пружина,

внезапно (на мига!) освободена

от болката по времето изминало,

ще трепне лудо пак... Непроменена...

 

Пренесена инкогнито през Времето,

макар и във разтърсващи желания,

внезапно яснотата на проблемите

ще осъзнае с прежните послания,

 

които ще излъчат сетивата

и както някога ще я подмамят,

за да сплете като венец телата

опазили сетивната си памет!...

 

... Обаче във безкрайната вселена

от чувства незабравени и мисли

за цялата любов необяснена,

едва ли пак ще триумфира истината,

 

че повече и лесни са въпросите,

а винаги по-малко и по-трудни

са отговорите, които носят:

фактически послания абсурдни...

 

... Защо когато двама се обичат

в градините със „белоцветни вишни”,

дори когато и в любов се вричат-

поемат после в пътища различни?...

  

Каква ли карма извезднъж подгонва

живота им във пътища, просеки-

любов да търсят във страстта изконна,

която уж достъпна е за всеки?...

 

Но всяко ли привличане любов е,

дори и да е страст неотразима?...

Не бъркат ли телата им, готови

желанията за любов да взимат?...

 

Въпросите са толкова безкрайни

и толкова объркващи изцяло,

един обаче се налага трайно:

„Ще могат ли да почнат отначало?...”

 

... Отново да се скитат под звездите,

в пространството и времето изгубени,

да гонят пак миража на мечтите-

навярно неразумни пак, но влюбени!...

 

Пак седнали на някой бряг далечен

прегърнати да гледат как морето

с вълните си е метронома вечен

и на живота в нашата Планета...

 

Коста Качев,

02.02.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Деликатно докосваш най-съкровените кътчета на сърцата - там, дето е копнежът по неизживяното...
    С удоволствие и размисъл чета!
  • Винаги има шанс!Поздрави!
  • Много, много ми хареса!
Предложения
: ??:??