14.01.2018 г., 14:44 ч.

Отново за Зимата 

  Поезия » Пейзажна
1034 0 2

ОТНОВО ЗА ЗИМАТА

 

От облаците скочиха снежинки
и припнаха надолу да летят.
Във въздуха се бореха саминки
и търсеха край нас къде да спрат!

 

Те бяха първом хилави и слаби,
но тръгнаха полека да растат...
Зарадваха им се деца и баби,
че зимата бе тръгнала на път.

 

Зелената трева пред бялото отстъпи
и не след дълго всичко побеля
и в клоните кафявата боя отстъпи,
полека зимата ги завладя.

 

Децата тичаха и порозовяха
в очичките им радостта се скри,
в игрите щастието си не скриха
деня докато просто превели!

 

На казвайте, че Зимата е лоша,
че в нея се белее само сняг
и тя е скрила в себе се разкоша,
моментите от Коледния впряг!

 

Не казвам Зимата, че не е люта,
че тя е само една Красота.
С виелиците си е тя прочута
и тя е най-студеното в света!
  13.01.2018г.София

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Зимата си е зима! Сезон. Дали ще е хубава, зависи от нас. Всички хубави неща в живота ми са се случили през зимата. За мен тя е прекрасна, макар навън да е студено. Но, пък, вътре е топличко и уютничко... Сгушенко... Пълно с обич! Хубава е зимата! За мен!
  • Споделям: не е лоша зимата – в нея покълва пролетта....
Предложения
: ??:??