30.06.2010 г., 12:00 ч.

Отражение 

  Поезия » Друга
915 0 4

Скитам се днес по улици прашни,
пълни със много забързани хора,
всички изглеждат ми някак уплашени,
гримирани с тежкия грим на умора.

Взирам се внимателно в лицата им,
поглеждам скришом отдолу под маските,
искам да усетя отблизо съдбата им,
да видя щриха на лицата и краските.

И ето, изведнъж се получава -
една жена стои до мене права,
лицето придобива израз нов,
подсилен с нежни щрихи на любов.

Отсреща мъж е седнал и замислен,
лицето му добива образ смислен,
намазано е лекичко със крема
на изход нов, как да реши проблема...

Ах, леле, колко са красиви хората,
когато го няма гримът на умората,
показват отражение ясно лицата
на ритъма, в който танцуват сърцата.


© Антон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??