20.04.2019 г., 0:05 ч.

Отронени листа 

  Поезия
662 5 7

Случаен лист, от вятъра отронен,
докосна нежно сивия паваж.
Въздъхна тихо. Сън, или пък спомен,
споходи го!? А може би мираж!?

Случаен лист - невинен като грешка
на слънчево, прохождащо дете,
полегна уморено, по  човешки,
под схлупеното, делнично небе.

Нищожна част от вечната вселена,
понесена от своята съдба...
Случайни листи - жълти и зелени,
танцуват с вятър, плачат под дъжда.

Притихнали, заспиват на земята,
далеч от корен, клон, цъфтеж и плод,
свободни, като памет с дъх на лято
и крехки, като всеки миг живот.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??