25.05.2007 г., 8:05 ч.

Отсякоха ти тишината...бялата  

  Поезия
634 0 21

По стиха на vesi-lina (Веска Алексиева) - Отсякоха ми тишината…бялата

Отсякоха ти тишината...бялата.
За да чуят ударите на сърцето...
че е живо.
Плюеха те.
Наплютото...им се връщаше
като вино
да измие греховете им.
С пепел ти посипаха.
Жаравена.
Но ти не ослепя.
Прогледна.
И поръси бесните със сълзите
от извора,
оня първородния...
Покръсти ги. И даде на всеки
обич и вяра.
Пося зрънца от своята истина.
Със сълзите си ги поля.
Да се роди...
Човечност.
Тя е твоето име. Истинското.


 

Стихът е редактиран със съдействието на Веска Алексиева.

© Христо Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??