Опитвах се преди да разгадая
с ума си скромен твоята магия.
И не очаквах аз, че ще открия
чрез тебе много повече от рая.
Как невъзможно е да опозная
света ти необятен само с тия
сегашни мои сетива. Обви я
душата ми душата ти в омая.
Отдавам се на висшата ти нежност,
на красотата ти, на любовта ти.
Ела и ме вземи! И към безбрежност
отведи ме с чудеса крилати.
Покажи ми нов живот извън
реалност тук и блянове, и сън.
© Асенчо Грудев Всички права запазени