14.12.2015 г., 18:17 ч.

Отворих пътната врата 

  Поезия
181 0 0

 Отворих пътната врата

 

Отворих пътната врата.
И видях улицата празна.
Почувствах, че съм сам в света,...
със Самотата безобразна.

 

Наоколо бе пустота...
Вървяха... два бездомни песа.
Единствен сякаш бях в свята,
о, и това не ми хареса!

 

От слънцето ли ги е страх.
От жегата ли те се скриеха,
та даже баба не видях...
и улицата тъй бе тиха!

 

Но изведнъж, в минорен тон,
аз чух камбаната да бие!
О, песента и беше стон,
която мъката не крие!

 

Не бях и крачка извървял,
разбрах вестта за цяло село,
разбрах, съседът е умрял
и е завършил свойто дело!

 

О, селата опустяват,
и тук народа се топи...
Деца не раждаме тъдява,
и школо нямаме, уви!

 

Във селото без училище,
камбана бие всеки ден...
О, истината, моля вижте
трагедия е туй за мен!

 

През къща къщи опустяват,
народа просто се топи!
Все още старците остават,
но с некролози се красим!

 

04.10.2013г. Драгойново

Вижте повече
 
 
 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??