23.09.2006 г., 14:41 ч.

Пада нощта 

  Поезия
800 0 4

Сънливо се сипе снега,
трупа се тихо бяло мълчание,
подобно снежинка пада нощта
с лунно-сребристо вълшебно сияние.

Светът е пречистен и нов,
изми го снежна тъга,
за нежни слова е вече готов,
защото отново пада нощта.

И греят невинни звезди,
усмихват се във самота,
виж! как Венера блести,
защото отново пада нощта.

Стеле се гъста мъгла
от страст и любов натежала,
пада безгрижно нощта,
а земята е кротко заспала.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??